Wat is het dieren asiel?

In Nederland zijn er ontzettend veel huisdieren. Dit zijn honden, katten, knaagdieren en vogels. Hoewel de meeste mensen erg blij zijn met hun dier en voor de rest van het leven van het dier met plezier liefde en verzorging geven, zijn er ook mensen die van hun huisdier af willen. Zo komen veel dieren in het dieren asiel terecht. 

Wat is het?

Een dierenasiel is een plek waar dieren opgevangen worden. Deze dieren worden hier bijvoorbeeld gebracht door hun huidige baasjes. Dit omdat de baasjes niet meer voor het dier kunnen of willen zorgen. Daarnaast worden gevonden dieren hier ook geplaatst. Wachtend tot hun baasje of een nieuw baasje hun komt ophalen. Hoewel de omstandigheden in een asiel goed zijn, heeft elk dier recht op een baasje die hem of haar veel liefde, verzorging en veiligheid geeft. Denk daarom goed na voordat u een huisdier neemt en kies het liefst voor een dier wat nu in het asiel zit.

Meer weten?

Als u meer wilt weten over het dierenasiel, bij een dierenasiel langs wilt komen of allerlei andere informatie over huisdieren wilt ontvangen, ga dan naar de website Zoekdierenarts. Deze website bevat alle informatie over huisdieren en is daarom zeker een aanrader.

Reacties zijn gesloten.