Wat als uw kat vlooien heeft?

Is het u opgevallen dat uw kat veel jeuk heeft en zichzelf krabt? Dan is de kans heel erg groot dat uw kat vlooien heeft. Vlooien zijn parasieten die leven van het bloed van uw kat. Zij nestelen zich in de vacht van de kat en bijten in de huid om het bloed op te zuigen. Dit bijten zorgt voor jeuk, waardoor u kat zichzelf continu krabt.

Wat nu?

Vlooien kunnen ernstige gevolgen hebben, dus het is belangrijk om er snel iets aan te doen. Uw kat kan bijvoorbeeld bloedarmoede of een lintworm krijgen. Het is echter ook niet goed voor u. Vlooien houden ook van mensenbloed, dus zodra ze in uw meubilair en tapijt terecht komen zullen ze ook op u springen en uw bloed drinken. Er zijn verschillende manieren om vlooien weg te halen. Bijvoorbeeld kammen met een hele dunne kam, zodat de eitjes eruit gekamd worden, speciale shampoo of andere middeltjes die ervoor zorgen dat de vlooien en eitjes onschadelijk worden gemaakt.

Advies nodig?

Als u advies nodig heeft, dan zoekt u hier een dierenarts in de buurt om persoonlijk advies te krijgen over uw kat. Op de website staat ook veel advies en informatie over andere dingen die uw kat of ander huisdier kunnen overkomen.

Reacties zijn gesloten.